Каталог продукти

(+359) 899 821 990

Общи условия за ползване

1. Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между БОЗОКЛАР ЕООД, собственик на електронния магазин www.efevision.eu от една страна и потребителите на страниците, стоките и услугите, намиращи се на домейн efevision.eu, назоваван по-долу за краткост Сайтът. Общите условия обвързват всеки потребител, който посещава Сайта, като с натискането на всеки един линк или бутон, разположени на страницата на www.efevision.eu, потребителят се съгласява и приема да спазва настоящите общи условия.


2. Разглеждането на елeктронния магазин www.efevision.eu е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

3. Поръчки на www.efevision.eu се приемат 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Всички поръчки, направени до 17:00 ч., се обработват и предават на куриер на същия ден и следва да бъдат доставени на следващия работен ден. Всички поръчки, направени след 17:00 ч., обикновено се обработват на следващия ден.

4. В електронния магазин www.efevision.eu на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, актуална снимка на стоката целящи подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Всички посочени на Сайта цени са в лева с включен ДДС.

5. За да се пазарува от електронния магазин www.efevision.eu, вие трябва: 
     Да имате навършени 18 (осемнадесет) години; 
     Да сте попълнили вярно електронната регистрационна форма или да се с свързали по телефона с представител на Efevision.eu и да сте му предоставили устно съответната клиентска      информация; 
     Да сте се съгласили с настоящите Условия за ползване; 
     Да посочите/предоставите точен и валиден електронен адрес (емайл) телефон за връзка и адрес за доставка; 
     Да осигурите достъп и възможност за получаване на стоката.

6. БОЗОКЛАР ЕООД собственик на Сайта, може да поиска допълнително потвърждение от клиента, включително по телефон, факс, имейл. В случай, че не бъде предоставена изискваната по-горе информация, това автоматично води до отказ от поръчката със или без допълнително уведомление.

7. БОЗОКЛАР ЕООД собственик на Сайта си запазва правото да откаже потвърждаване и съответно доставката на която и да е поръчка, поради изчерпване на наличността или по друга причина, като уведомява потребителя за отказа си и причината за него.

8. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа. Отказ може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл: sales@efevision.eu. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: двете си имена, с които е регистриран в сайта или е направил поръчката по телефона, наименованието на поръчания продукт, както и номера на направената поръчка.

9. След извършване на поръчката, ще получите потвърждение на посочен от Вас електронен адрес. От този момент заявката се счита за приета и подлежи на изпълнение от страна на БОЗОКЛАР ЕООД. Потвърждението е наложително с оглед проверка на наличност на конкретната поръчана стока и изпращането й.

10. При заявка на покупка от Сайта, в случай, че за съответната стока са налице предвидени ценови отстъпки, Вие ще можете да използвате само една от отстъпките, на които имате право, по Ваш избор.

11. Одобрените начини за плащане на покупките от Сайта са: 

     в брой при доставка (наложен платеж); 
     чрез банков превод 

В случай, че заплащането по банков път се забави повече от 3 работни дни от извършване на поръчката, БОЗОКЛАР ЕООД може едностранно да анулира направената поръчка.

12. Всички доставки в границите на България се извършват чрез куриерска фирма СПИДИ (https://speedy.bg/bg/) или директно от представител на Efevision.eu, съгласно описаните цени за доставка в раздел Доставка. Обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа в работни дни. Възможни са доставки и в събота при възможност от страна на куриера. За закупена стока на стойност над 99 лева, доставката е безплатна за цялата страна. БОЗОКЛАР ЕООД ще поеме разходите по застраховката на доставката на вашата поръчка. За международни доставки важат условията и цените описани в раздел международна доставка, като цената за доставка на поръчката се определя спрямо общото й тегло и крайния адрес за доставка.

13. Условията, описани в документа за покупка или фактурата изпратена на потребителя след полуаване на продуктите поръчани от www.efevision.eu, заедно с настоящите общи условия, представляват пълна регулация на договорните отношения на двете страни, освен в случаите, когато потребителят е подписал отделен договор за покупко-продажба с БОЗОКЛАР ЕООД.

14. БОЗОКЛАР ЕООД запазва правото си да поправя грешки и/или да обновява съдържанието на Сайта по всяко време без уведомление, което включва и промени на стоки и цени. Тези промени няма да засягат вече направени и потвърдени поръчки, които ще се изпълняват при условията, които са били актуални към момента на потвърждаване на съответната поръчка.

15. Вие, като потребител, имате право да върнете закупените стоки от Сайта в срок до 14 РАБОТНИ ДНИ от получаване на стоките, в случай, че същите НЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ, не е нарушавана целостта на опаковката им и е във вида, в който е получена и условията по чл. 55 от ЗЗП. При констатация на дефектен продукт до 7 дни от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов, съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие, като потребител, сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя. При несъответствие на стоката с характеристиките, посочени в страницата с описанието и, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, съобразно чл. 59, ал. 3 от ЗЗП и в срок от 7 дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

16. Гаранцията на всички продукти е отбелязана в документите на съответния продукт. БОЗОКЛАР ЕООД предоставя 2 години гаранция от датата на покупка на всеки продукт предлаган на Сайта. За датата на покупка се приема датата посочена в електрония документ за покупка или в издадената фактура. Гаранцията покрива производствени дефекти на стоката, констатирани липси на части от стоката или несъответствие с обявените и публикувани на Сайта характеристики и параметри на продукта. Гаранцията не покрива щетите от нормално износване, скъсване, както и неправилно използване на продукта или лошо стопанисване. Гаранционото обслужване се предоставя безплатно в рамките на гаранционния срок (с изключение на разходите за транспорт) при представяне на документ за закупуване издаден от БОЗОКЛАР ЕООД.

17. Ние събираме информацията, която сте ни предоставили по време на вашата регистрация в Сайта. Информацията, събрана от БОЗОКЛАР ЕООД при използването на Сайта, ще се използва само за посочените цели и в съответствие с приложимото право. БОЗОКЛАР ЕООД няма да предоставя информация на трети лица без изричното съгласие на посетителя. Нещо повече, БОЗОКЛАР ЕООД се стреми да обезпечи сигурността на данните за посетителя, така че трети лица да нямат достъп до тази информация. Въпреки че се полагат големи усилия да се предотврати достъпът на трети лица, не може да се търси отговорност от БОЗОКЛАР ЕООД, ако информацията е получена от трети лица в нарушение на закона. Ние не отдаваме, продаваме или по друг начин разпространяваме вашите лични данни на трети страни по никакъв повод, освен когато това не е наложено по силата на закон или съдебна заповед.

18. БОЗОКЛАР ЕООД си запазва правото, по свое желание и по всяко време, да променя, добавя или заличава части от тези Условия за ползване. Ваша е отговорността да проверявате тези Условия за ползване във всеки един момент, преди да използвате Сайта. Фактът, че продължавате да използвате Сайта след публикуването на промените, се приема като потвърждение за това, че приемате и сте съгласни с тези промени в настоящите Условия за ползване. С настоящето вие се съгласявате, че всички последващи покупки се регулират от Условията за ползване, приложими до публикуването на изменените условия за ползване, а след това в съответствие с тези изменени Условия за ползване. В зависимост от изпълнението на тези Условия за ползване и всякакви техни модификации, БОЗОКЛАР ЕООД предоставя на вас („Крайният потребител”) лично, неизключително, непрехвърляемо, неподлежащо на сублицензиране право да влизате във и да използвате Сайта. Поръчвайки продукти от магазина на БОЗОКЛАР ЕООД (онлайн и/или по друг начин) или приемайки доставката на такива продукти, описани на фактурата, потребителят се съгласява да бъде обвързан с и приема тези Условия.

19. БОЗОКЛАР ЕООД не носи отговорност за сайтове и тяхното съдържание, които не са част от сайта www.efevision.eu и не са собственост на БОЗОКЛАР ЕООД. БОЗОКЛАР ЕООД не се ангажира да преследва всеки сайт, към който има връзка за незаконно съдържание на авторски права, порнография, расизъм и всякакви други действия, забранени от законите на Република България. В случай, че потребител е забелязал подобно нарушение, се задължава да извести за тях БОЗОКЛАР ЕООД, за да бъде отстранен линка съм сайта-нарушител.

20. Носител на авторски права върху текстовете в Сайта (www.efevision.eu) e БОЗОКЛАР ЕООД, по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права. Текстовете в базата данни на www.efevision.eu са със свободен достъп само за лично ползване и информация и могат да бъдат използвани с търговски или производствени цели само при изричното съгласие на носителите на авторското право върху тях и съобразно разпоредбите на действащия в България Закон за авторското право и сродните му права. Текстовете в базата данни или части от тях не могат да станат част от друга база данни без подписаните за целта договори или изричното съгласие на БОЗОКЛАР ЕООД. Нарушителите носят отговорност за действията си по смисъла на закона и ще търпят отправени към тях от носителите на авторското право искове за адекватни обезщетения.

21. Продажбата на продукти се регламентира от законите на Република България.