Каталог продукти

(+359) 899 821 990

Важни функции на камерите за видеонаблюдение

Важни функции на камерите за видеонаблюдение

По-долу са някои от важните функции, които трябва да имате предвид, когато сравнявате камери за охрана на дома и бизнеса.

Датчик за движение

Камерите с детектори за движение могат да ви изпращат известия, когато камерата наблюдава движението в своето зрително поле. 

Тези известия могат да ви предупреждават за подозрителна дейност.

Движение

Камерата, която може да се движи и / или накланя, може да записва по-голяма площ от статичната камера и следователно да намали общия брой камери, необходими за наблюдение на даден обект.

Полезрение

Зрителното поле се отнася до това колко широк ъгъл може да записва камерата. Това е важно, защото ще повлияе на решението от колко камери ще имате нужда и къде трябва да ги поставите.

Цена

Очевидно е, че ако камерата струва повече от имуществото което се опитвате да защитите с нея, тогава изграждането на система за видеонаблюдение се обезсмисля. Разходите винаги са фактор за всяко решение за покупка.

Звук

Функцията за звук може да се отнася до камерата, която получава звук през микрофон, излъчва звук през високоговорител или и двете. Камерите, които притежават и двете функции могат да се ползват като домофон.

Резолюция

Резолюцията определя колко ясно ще бъде изображението от камерата ви. Ясно видимото изображение е много полезно, когато се опитвате да идентифицирате лица или елементи в изображенията, които камерата Ви записва.

Wi-Fi

Камерата с Wi-Fi може да комуникира безжично с домашната Ви мрежа. По-лесна за инсталиране от жична камера, защото се елиминира нуждата от инсталация на мрежов кабел.

Нощно виждане

Разстоянието, от което камерата Ви може да записва изображения в ситуации с малко или без светлина. Оказва голямо влияние върху нейната ефективност, защото често престъпните дейности се случват през нощта.

Това са само една малка част от функциите, които е нужно да вземете под внимание.